MTPPublicForumLAN_08_21_2018_64.JPG
Fri, Jun 14 | Henry Center for Executive Development

Asset Management Summit

Join us for a regional conversation on improving infrastructure asset management in our communities on June 14, 2019. Both private and public representatives involved with transportation, water, utilities, and communications infrastructure are encouraged to attend.
Registration is Closed
Asset Management Summit

Time & Location

Jun 14, 2019, 8:00 AM – 11:00 AM
Henry Center for Executive Development, 3535 Forest Rd, Lansing, MI 48910, USA

About the Event

The management of Michigan’s transportation, water, utilities, and communications assets has become increasingly urgent as our state’s vital infrastructure is aging and deteriorating. A series of Communication and Coordination Summits are being held across the state to facilitate a collaborative, coordinated, and consistent infrastructure asset management strategy in Michigan. The summits are designed to:

  • Represent all stakeholders who use and manage Michigan’s infrastructure
  • Remove barriers that hinder efficient and effective infrastructure asset management
  • Align standards and resources across all infrastructure assets – transportation, water, utilities, and communications

On behalf of the Michigan Infrastructure Council, join us for the first of two Asset Management Summits in 2019 for the Greater Lansing region on the morning of June 14th. Transportation, water, utilities, and communications practitioners, managers, elected officials, and public and private infrastructure owners are invited to attend. A mix of presentations, interactive problem-solving, and facilitated discussion will be incorporated into this fast-paced, 2.5-hour summit. Your participation in this summit gives YOU an opportunity to share your perspective, offer ideas, and voice concerns on this important topic!

DRAFT AGENDA

Registration/Check In 8-8:30 a.m.

I. Welcome/Introductions 8:30-8:40 a.m. (10 min)

II. What is Asset Management? 8:40-8:55 a.m. (15 min)

III. Introduction to the Three Councils 8:55-9:40 a.m. (45 min)

IV. Break 9:40-9:50 a.m. (10 min)

V. Breakout Activity 9:50-10:20 (30 min)

VI. Report Out and Facilitated Discussion 10:20-10:50 a.m. (30 min)

VII. Wrap Up and Next Steps 10:50-11 a.m. (10 min)

Networking/Local Discussion 11-11:30 a.m.

Registration is Closed

Share This Event